Započela nastava za Instalatere/ke solarnih sustava

17.06.2016. 11:30

U srijedu, 15. lipnja 2016. godine, započela je nastava za program usavršavanja Instalater/ka solarnih sustava. Ova besplatna edukacije provodi se unutar aktivnosti „Pilot edukacija 30 polaznika“ u sklopu projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. Projekt provodi Učilište Janus u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga.

Edukaciju pohađa 17 nezaposlenih osoba sa šest ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje diljem Osječko-baranjske županije: Regionalni ured Osijek, Ispostava Beli Manastir, Ispostava Valpovo, Ispostava Donji Miholjac, Ispostava Našice i Ispostava Đakovo. Edukacija je započela s predavanjima iz predmeta Zaštita na radu, a nakon što to završi počet će predavanja iz stručnih predmeta.

Predavanja su započela na tradicionalan način, u učionici, međutim ona će se odvijati i online, putem e-učenja i sustava Moodle što će polaznicima omogućiti da uče i pristupaju radnim materijalima od kuće i u vrijeme u koje njima odgovara.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).