Emitirana deveta radijska emisija o projektu „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

14.10.2016. 10:16

U utorak, 11. listopada 2016. godine u 11:30 sati, u redovitom terminu specijalizirane emisije Radio Osijeka „Učionica“, emitirana je deveta radijska emisija o projektu.

Učilište Janus, u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga, provodi projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. U svrhu promocije i vidljivosti projekta, cjeloživotnog učenja i energetske učinkovitosti bit će emitirano 12 radijskih emisija.

U utorak, 11. listopada 2016. godine u 11:30 sati, u redovitom terminu specijalizirane emisije Radio Osijeka „Učionica“, emitirana je deveta radijska emisija o projektu. Preostale emisije u trajanju 15 minuta bit će emitirane do kraja provođenja projekta.

Gost emisije bila je vanjska suradnica Učilišta Janus Jasna Petrović koja je u razgovoru s novinarom Nevenom Kneževićem razgovarala o prednostima cjeloživotnog učenja i koliko je važno, u današnje vrijeme, cjeloživotno se obrazovati. Naglasila je kako su upravo zato korisna učilišta koja se bave obrazovanjem odraslih jer omogućuju prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja. Govorila je o prednostima takvog obrazovanje, a naglasila je tu i prednost za poslodavce koji se mogu javiti u Učilište Janus kako bi se kreirali nastavni programi prema njihovim potrebama. Upravo je to Učilište Janus, zajedno s poslodavcima u građevinskom sektoru, napravilo u sklopu projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ gdje su razvili novi program osposobljavanja Toplinski izolater u zgradarstvu.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).