Karijerno savjetovanje i edukacija o poduzetništvu za polaznike edukacija unutar projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

04.11.2016. 14:09

Učilište Janus, u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga, provodi projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. Unutar aktivnosti „Pilot edukacija za 30 polaznika“ provodi se usavršavanje Instalater/ka solarnih sustava i osposobljavanje Toplinski/a izolater/ka u zgradarstvu.

Za odabrane polaznike provodi se, s ciljem osiguranja što bolje pozicije na tržištu rada, karijerno savjetovanje i edukacija o poduzetništvu. Karijerno savjetovanje odvija se u dvije grupe, za dvije različite edukacije, ali i sa svakim polaznikom ponaosob. Cilj je polaznike naučiti kako napisati što kvalitetniji životopis, kako naglasiti sve svoje kvalitete i sposobnosti te na koje sve načine i putem kojih sve sustava tražiti zaposlenje. Na edukaciji o poduzetništvu polaznici su mogli naučiti što je sve potrebno da bi se osnovalo poduzeće ili obrt, na koji način povući financijska sredstva te kako napisati poslovni plan.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

Fotografije

2016.10.04.12016.10.04.2