Započela nastava za Toplinske izolatere u zgradarstvu

27.09.2016. 13:05

U srijedu, 21. rujna 2016. godine, započela je nastava za program osposobljavanja Pomoćni/a toplinski/a izolater/ka u zgradarstvu. Ova besplatna edukacije provodi se unutar aktivnosti „Pilot edukacija 30 polaznika“ u sklopu projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. Projekt provodi Učilište Janus u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga.

Edukaciju pohađa 15-ak nezaposlenih osoba sa šest ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje diljem Osječko-baranjske županije: Regionalni ured Osijek, Ispostava Beli Manastir, Ispostava Valpovo, Ispostava Donji Miholjac, Ispostava Našice i Ispostava Đakovo. Edukacija je započela s predavanjima iz predmeta Zaštita na radu, a nakon što to završi počet će predavanja iz stručnih predmeta te će zatim uslijediti praksa.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

Fotografije

DSC_0930DSC_0931DSC_0933

Arhiva vijesti