Zaposleno 25 žena u projektu „Pomoć sebi i drugima“

02.07.2018. 11:12

U projektu „Pomoć sebi i drugima“ 02.srpnja 2018. godine u udruzi je zaposleno 25 žena na radnom mjestu „Radnica za pomoć u kući“ a koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u partnerskim općinama Bilje i Popovac.

Zapošljavanju su prethodile opsežne pripreme od objavljivanja Javnog oglasa za zasnivanje radnog odnosa, preko formiranja povjerenstva za izbor, provedenih intervjua i odabira žena do osposobljavanja u programima Gerontodomaćica i Pomoćna kuharica. Također su svih 25 žena pravovremeno obavile liječnički pregled i dobile Svjedodžbe o zdravstvenoj sposobnosti od Doma zdravlja Osijek – specijalistike ordinacije medicine rada.

Za brže i lakše obavljanje posla na terenu zaposlenim ženama su na raspolaganju bicikli nabavljeni sredstvima iz projekta. Zaposlenice su reversom zadužene za korištenje i skrb za bicikl tijekom trajanja radnog odnosa u okviru projekta.

U suradnji s partnerskim općinama te Javnim pozivom prikupljene su prijave potencijalnih starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju za iskaz interesa za primanje usluga potpore i podrške. U Općini Bilje se prijavio 140 potencijalni krajnji korisnik a u Općini Popovac 72 korisnika.

Identifikaciju prijavljenih potencijalnih krajnjih korisnika izvršila je zadužena osoba u Centru za socijalnu skrb Beli Manastir a koji je obvezni partner na projektu. Centar za socijalnu skrb Beli Manastir će kontinuirano dostavljati podatke o krajnjim korisnicima potpore i podrške (starije osobe/ili osobe u nepovoljnom položaju) kojima je takva usluga pomoći u kući iz projekta eventualno osigurana iz sredstava Državnog proračuna ili drugog javnog izvora, ne može biti korisnik potpore i podrške unutar ovog projekta.

 

 

 

Arhiva vijesti