Obiteljski dan i Biciklijada „BARANJA 2019“ u subotu, 11.05.2019.

15.04.2019. 13:28

Udruženje „Baranja“ iz Luga, desetu godinu zaredom obilježava Međunarodni dan obitelji 15.svibnja organiziranjem biciklijade pod nazivom „Obiteljski dan – biciklijada Baranja 2019“. Projekt je namijenjen svim zainteresiranim građanima i ljubiteljima biciklizma te njihovim obiteljima kako bi se obilježio Međunarodni dan obitelji koji je u cijelom svijetu proglašen od strane Ujedinjenih naroda 1989. godine, a prvi puta se obilježio tek 1994. godine kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva. Cilj projekta objedinjuje više različitih područja utjecaja u lokalnoj zajednici, ali i šire, a oni se odnose na: poticanje zajedništva i međusobne povezanosti članova obitelji, osvještavanje o važnosti obitelji kao temeljne jedinice društva, promoviranju obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u lokalnoj zajednici a i šire, stvaranju zdravih životnih navika, jačanju socijalne kohezije, promoviranju zdravog načina života, izgradnju ekološke svijesti u zajednici i upoznavanju zavičaja.

Program će se održati 11. svibnja 2019. godine u Lugu na lokaciji Civilnog centra „Ferenc Deak“, Petefi Šandora 146 / Mađarska kuća/. U okviru tog susreta bit će angažirane žene zaposlenice iz projekata „ZAŽELI“, krajnji korisnici iz pomoći u kući te drugi zainteresirani. Škola će angažirati učitelja, voditelja grupe prijavljenih učenika sudionika programa. Za potrebe sudjelovanja učenika bit će osigurane majice, osvježenje i ručak. Program biciklijade obuhvaćat će popratne sadržaje natjecateljskih i zabavnih igara kojima se promovira važnost obitelji kao temeljne jedinice društva.