Održane tribine „Nasilje u obitelji“

17.05.2019. 12:08

Udruženje „Baranja“ kao nositelj projekta „Pomoć sebi i drugima“ i partner-provoditelj projekta „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena u Općini Bilje“ iz pozivnog programa „ZAŽELI“, organiziralo je tribinu pod nazivom „Nasilje u obitelji“.

Tribina su održane u mjestima Bilje i Popovac u četvrtak, 16. svibnja 2019. u općinskim vijećnicama, te je za sve prisutne bila informativno-edukativnog karaktera. Tema je bila odabrana s ciljem promicanja kvalitete života u zajednici, produbljivanja suradnje policije, jedinica lokalne samouprave i građana kao i zaposlenica na projektu iz programa „ZAŽELI“ koje obavljaju poslove pomoći u kući starijim osobama i osobama u potrebi, kao krajnjim korisnicima iz programa. Tribinom se ukazalo na problematiku nasilja u obitelji, s naglaskom na osobe starije životne dobi kako bi se smanjio broj kaznenih djela. Uz problematiku nasilja u obitelji, doticalo se i tema prevara na kućnom pragu, krađa, lažnih predstavljanja i slično.

Tribine je vodio policijski službenik iz PP Beli Manastir, gosp. Marko Marić tijekom kojih su prisutni sudjelovali postavljanjem pitanja i iznošenjem svojih iskustava.

Fotografije

Tribina_2019.05 (1)Tribina_2019.05 (2)Tribina_2019.05 (3)Tribina_2019.05 (4)Tribina_2019.05 (5)Tribina_2019.05 (6)