Projektom „Susjedska pomoć u Baranji“ osigurana pažnja i pomoć velikom broju krajnjih korisnika

05.10.2021. 11:17

U projektu „Susjedska pomoć u Baranji“ iz programa „Zaželi – faza II“ u općinama Bilje, Popovac i Draž u kojem je zaposleno 42 žene iz rizične skupine, provode se uobičajene terenske aktivnosti pružanja pomoći i podrške osobama starije životne dobi i osobama u potrebi. Od predviđenih najmanje 6 krajnjih korisnika po zaposlenoj ženi zbog velikog broja zainteresiranih prosječan broj korisnika je veći od 9.

Nakon svakodnevnog jutarnjeg mjerenja tjelesne temperature zaposlenice izlaze na teren gdje uz poštivanje svih epidemioloških mjera i korištenje zaštitnih sredstava počinju radni dan uobičajenim poslovima poput uređivanja vrta i dvorišta, čišćenja stambenog prostora, pripreme obroka, dostave lijekova i namirnica... ali i onim karakterstičnim za jesensko razdoblje i pripreme za zimu poput unosa drva za ogrjev, pripreme zimnice, uređivanja grobnih mjesta…

Propisane pandemijske mjere nadležnih tijela se provode. Procijepljenost i onih koji su preboljeli COVID-19 kod zaposlenika projekta je 80,43%, a kod krajnjih korisnika je 75%.

Svakodnevica se korisnicima nastoji olakšati kroz indivudalni pristup te na taj način maksimalno uvažavajući potrebe, zahtjeve i želje korisnika a sve sukladno planiranim vrstama usluga.

Svi oblici pomoći uključujući i sam obilazak te razgovor posebno su važni teško pokretnim osobama i krajnjim korisnicima koji u kućanstvu žive sami.

Pored zaposlenih žena terenske aktivnosti organiziraju, koordiniraju te redovito nadziru terenske koordinatorice i stručni projektni tim, svi zaposlenici udruge.

Fotografije

0.10.20.31.21.31.41.51.61.72.12.22.32.42.53.13.23.33.4

Arhiva vijesti