Druga godina suradnje s Probacijskim centrom

25.09.2014. 13:54

Udruženje Baranja je sklopilo početkom rujna 2013. godine Ugovor za izvršenje rada za opće dobro sa Ministarstvom pravosuđa Upravom za kazneno pravo i probaciju, Probacijski ured u Osijeku.

Ovim ugovorom su uređena međusobna prava i obveze Probacijskog ureda i Udruženja  kao i uvjeti pod kojima osobe uključene u probaciju izvršavaju rad za opće dobro. Udruga osuđenicima koji su uključeni u probaciju omogućuje da ne budu isključeni iz društva te da obavljanjem rada za opće dobro postižu korist za društvenu zajednicu i opću svrhu izvršavanja kaznenopravne sankcije. Sklopljeni Ugovor se provodi.
Sa Ministarstvom pravosuđa RH  je sklopljen koncem  siječnja 2014. Ugovor  o postojanju zajedničkog interesa za izvršenje rada za opće dobro u prekršajnom postupku.  Unesene su određene izmjene i dopune  Prekršajnog zakona koji je na snazi od 01.06.2013. a koje se tiču i reguliranja rada za opće dobro. Očekuje se da će koncem listopada 2014. doći do upućivanja osuđenika iz Prekršajnog suda Beli Manastir na rad za opće dobro.
Udruženje Baranja ima ukupnu infrastrukturu  za provedbu rada za opće dobro, vodeći računa  rasporeda poslova sukladno psihofizičkim sposobnistima, stečenim znanjima i vještinama osuđenika.

Fotografije

P1000974P1000971

Arhiva vijesti