Najava

14.10.2014. 15:55

Okrugli stol: "KAKO POBOLJŠATI UČINKE  PROVOĐENJA  MJERE NADZORA NAD IZVRŠENJEM RODITELJSKE SKRBI“

 


Okrugli stol će se održati 17.10.2014. godine u 13 sati  u prostorijama Centra za socijalnu skrb (Obiteljski centar) na adresu Lorenza Jagera  12 u Osijeku.


Teme za razgovor na okruglom stolu su:

- Predstavljanje PILOT PROGRAM-a: NOVI  PRISTUP PROVEDBI MJERA OBITELJSKO PRAVNE ZAŠTITE
- Razmjena iskustava iz dosadašnje prakse u provedbi mjere nadzora nad izvršenjem  roditeljske skrbi

- Prijedlozi kako poboljšati učinke provođenja mjere

- Tko mogu biti provoditelji mjere nadzora i program edukacije za njihovo osnaživanje

- Kako pratiti kvalitetu usluge i mjeriti učinke (načini i metodologija praćenja i evaluacije provedbe mjere)
- Kako bi socijalna usluga provođenja nadzora trebala izgledati u budućnosti (prostor za deinstitucionaliziranje provedbe mjere nadzora).


Udruženje „Baranja“ iz Luga u suradnji s partnerima na projektu, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, organizira okrugli stol s ciljem definiranja okvira za kvalitetno provođenje mjere nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi.  U rad okruglog stola želimo uključiti predstavnike svih Centara za socijalnu skrb s područja Osječko-baranjske županije kao i predstavnike odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije koji se bave ovom problematikom. Poziv je upućen i Uredu pravobraniteljstva za djecu, predstavnicima institucija koje brinu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, Agenciji za odgoj i obrazovanje (predškolski odgoj, osnovne škole) i drugima.
Otvaranjem komunikacije o problematici nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi želimo doprinijeti podizanju kvalitete u pružanju ove socijalne usluge, stvoriti pretpostavke za zapošljavanje dijela nezaposlenih stručnjaka te ponuditi optimalan model za pružanje ove socijalne usluge  koji će prije svega biti usmjeren na dobrobit obitelji te racionalno trošenje sredstava iz proračuna nadležnog ministarstva ali i županija i JLS.

 

Arhiva vijesti