Učilište Janus započinje s razvojem e-learninga

09.02.2016. 17:34

Učilište Janus, u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga, provodi projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. Kroz projektnu aktivnost „Jačanje kompetencija predavača“ predavači Učilišta Janus steći će znanja nužna za uvođenje novih metoda poučavanja među kojima je i poučavanje na daljinu tzv. e-learning, tj. e-učenje.

Edukacija o razvoju e-learning sadržaja namijenjena predavačima i vanjskim suradnicima Učilišta bit će organizirana na dvije razine. Prva će biti usmjerena na pripremu materijala za učenje na daljinu, a druga na samo poučavanje o edukaciji na daljinu. Na taj način će predavači i vanjski suradnici Učilišta biti educirani za specifičnosti e-learninga, za izradu, isporuku i kasnije korištenje e-learning tečajeva. Predavači će savladati sadržaje, pojmove i način funkcioniranja ovog načina poučavanja što će im pomoći u daljnjem radu u ustanovama u kojima rade.

U sklopu navedene projektne aktivnosti također će se raditi na podizanju andragoških kompetencija predavača. To podrazumijeva nekoliko edukacija kojima je cilj podizanje kvalitete nastave, povećanje zadovoljstva polaznika i poboljšanje ishoda učenja. Ovakva edukacija omogućit će predavačima i vanjskim suradnicima Učilišta razvijanje kompetencija za rad u obrazovanju s posebnim naglaskom na obrazovanje odraslih.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

Arhiva vijesti