Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

15.01.2016. 11:18

Izrada prijedloga standarda kvalifikacije/zanimanja za program osposobljavanja Izvoditelj izolacijskih radova u zgradarstvu

Učilište Janus, u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga, provodi projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. U sklopu prve projektne aktivnost izradit će se prijedlog standarda kvalifikacije/zanimanja za program osposobljavanja izvoditelj izolacijskih radova u zgradarstvu. Ovim prijedlogom utvrdit će se poslovi i aktivnosti koje izvoditelj izolacijskih radova u zgradarstvu treba obavljati te će se definirati kompetencije potrebne za njihovo obavljanje.

U provedbi navedene aktivnosti važnu ulogu, zbog svoje stručnosti, ima Građevinski fakultet Osijek. Doc. dr. sc. Marijana Hadzima-Nyarko, dipl. ing. građ., zaposlena na Građevinskom fakultet Osijek, vodit će proces razvoja standarda kvalifikacije/zanimanja.

Tijekom procesa razvoja standarda kvalifikacije/zanimanja surađivat će se s tvrtkama koje se bave poslovima poboljšanja energetske učinkovitosti. Njihova suradnja je nužno potrebna kako bi se što bolje uskladio razvijeni standard kvalifikacije/zanimanja sa stvarnom potrebom na terenu te u izradi kvalitetnijeg edukacijskog programa i jasno definiranim ishodima učenja. Njihovo iskustvo pomoći će, također, u definiranju znanja i kompetencija koje polaznici programa edukacije trebaju imati po završetku edukacije.

Navedeni podatci dobit će se kroz nekoliko sastanak s predstavnicima tvrtki, ali i kroz stručnu i ciljanu anketu koja će se među njima provesti, a koju će sastaviti docentica Hadzima-Nyarko. Dobiveni podatci će se analizirati i služit će za izradu prijedloga standarda kvalifikacije/zanimanja.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

Arhiva vijesti