Emitirana treća radijska emisija o projektu „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

18.03.2016. 13:03

U redovitom terminu specijalizirane emisije Radio Osijeka „Učionica“ u utorak, 15. ožujka 2016. godine u 11:30 sati, emitirana je treća radijska emisija o projektu.

3. radijska emisija   1.dio  2.dio  3.dio

Učilište Janus, u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga, provodi projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. U svrhu promocije i vidljivosti projekta, cjeloživotnog učenja i energetske učinkovitosti bit će emitirano 12 radijskih emisija.

U utorak, 15. ožujka 2016. godine u 11:30 sati, u redovitom terminu specijalizirane emisije Radio Osijeka „Učionica“, emitirana je treća radijska emisija o projektu. Preostale emisije u trajanju 15 minuta bit će emitirane, također, u terminu emisije „Učionica“ svakog trećeg utorka u mjesecu.

Gosti emisije bili su predstavnici partnera Građevinskog fakulteta Osijek (GFOS): dekan izv. prof. dr. sc. Damir Varevac, dipl. ing. građ. i asistentica na projektu doc. dr. sc. Marijana Hadzima-Nyarko, dipl. ing. građ.

Dekan Varevac govorio je o osnutku GFOS-a, skorašnjem preseljenju u novu zgradu i 40-oj obljetnici djelovanja. Naglasio je važnost GFOS-a u regiji, ali i u Hrvatskoj te govorio o studijskim programima koje fakultet nudi. Kako je istaknuo dekan Varevac, Građevinski fakultet Osijek otvoren je i spreman na suradnju na EU, lokalnim i državnim projektima. Također je nešto rekao o prethodnim projektima na kojima je sudjelovao GFOS, trenutnom projektu koji fakultet provodi i općenito o projektima o energetskoj učinkovitosti.

Docentica Hadzima-Nyarko pojasnila je kako je došlo do suradnje između Učilišta Janus i Građevinskog fakulteta Osijek. Govorila je o ulozi GFOS-a na navedenom projektu, odnosno o njenoj osobnoj ulozi kao stručnjaka. Docentica je zadužena za vođenje izrade prijedloga standarda kvalifikacije/zanimanja što podrazumijeva pronalaženje građevinskih tvrtki za suradnju, proučavanje srodnih zanimanja, izrada ankete i sl. Naglasila je da je anketa izrađena, poslana odabranim građevinskim tvrtkama te da sada predstoji analiza rezultata ankete kako bi se moglo krenuti s izradom prijedloga standarda kvalifikacije/zanimanja.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

 

Fotografije

3. radijska emisija.13. radijska emisija.2

Arhiva vijesti