Započela provedba andragoške edukacije u Projektu „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

19.04.2016. 15:33

Edukacija podizanja andragoških kompetencija predavača provodi se unutar aktivnosti „Jačanje kompetencija predavača“ u sklopu projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. Projekt provodi Učilište Janus u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga.

U subotu, 16. travnja 2016. godine, održana je prva cjelodnevna edukacija podizanja andragoških kompetencija predavača. Tijekom mjeseca travnja i svibnja održat će se još tri ovakve edukacije. Voditeljica je Nikoleta Poljak, magistrica andragogije po struci, zaposlena u Volonterskom centru Osijek, a polaznici obuhvaćaju predavače i vanjske suradnike Učilišta Janus.

Tema prve edukacije bila je definiranje pojma obrazovanje s naglaskom na definiciju i obilježja obrazovanja odraslih. Osim toga, govorilo se i o oblicima obrazovanja, fazama obrazovnog ciklusa te načinima na koje učimo i pamtimo. Do svih novih saznanja došlo se interakcijom između polaznika i voditeljice edukacije gdje su se kroz praktične primjere i praktičan rad odmah primjenjivala teorijska znanja.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

 

Fotografije

andragoska.1andragoska.2

Arhiva vijesti