Održana treća andragoška edukacija unutar projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

18.05.2016. 10:35

U ponedjeljak, 16. svibnja 2016. godine, održan je drugi dio treće edukacije podizanja andragoških kompetencija predavača. Tijekom mjeseca lipnja održat će se još jedna, ujedno i zadnja, ovakva edukacija. Voditeljica je Nikoleta Poljak, magistrica andragogije po struci, zaposlena u Volonterskom centru Osijek, a polaznici obuhvaćaju predavače i vanjske suradnike Učilišta Janus.

Edukacija podizanja andragoških kompetencija predavača provodi se unutar aktivnosti „Jačanje kompetencija predavača“ u sklopu projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. Projekt provodi Učilište Janus u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga.

Na ovom drugom dijelu treće edukacije polaznici su bili upoznati kako davati i primati povratnu informaciju te s evaluacijom obrazovnog programa. Nakon toga su slijedila izlaganja polaznika. Svaki polaznik je imao obavezu pripremiti izlaganje od 15-ak minuta na temu iz svoje struke, a primjenjujući sva, unutar edukacije, naučena znanja i metode. Izlaganja će se nastaviti i na završnoj edukaciji, kao i evaluacija cjelokupne edukacije.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

  

 

 

 

Arhiva vijesti