U partnerstvu s Općinom Petlovac novi projekt iz programa ZAŽELI

23.04.2024. 14:39

Načelnik Općine Petlovac potpisao je 22.4.2024. Ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije za provedbu projekta „ZAŽELI - Općina Petlovac“ iz Programa „ZAŽELI – prevencija institucionalizacije“. Ukupna vrijednost projekta je 990.000,00 EUR za razdoblje od 36 mjeseci. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda 85% te Državnog proračuna Republike Hrvatske 15%.

Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi a specifični cilj je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Projekt će se provoditi u naseljima Petlovac, Baranjsko Petrovo Selo, Luč, Novi Bezdan, Torjanci, Novo Nevesinje, Širine i Zeleno Polje.

Promidžbenim radionicama u naseljima provedbe bit će predstavljen odobreni EU projekt. Radionice su namijenjene svim zainteresiranima a posebno potencijalnim primateljima usluge potpore i podrške kao i potencijalnim zaposlenicima – pružateljima usluge potpore i podrške. Bit će predstavljeni uvjeti, rokovi i dokumentacija za što jednostavnije prijavljivanje na Javni poziv i uključivanje u projekt.

Promidžbene radionice održat će projektni tim partnera provoditelja Udruženja „BARANJA“ Lug prema slijedećem rasporedu:

Ponedjeljak, 29.04.2024. u 11 sati, Petlovac, Dom kulture 

Ponedjeljak, 29.04.2024. u 13 sati, Luč, Dom kulture

Utorak, 30.04.2024. u 11 sati, Baranjsko Petrovo Selo, Dom kulture

Utorak30.04.2024. u 13 sati, Novi Bezdan, Dom kulture

Utorak30.04.2024. u 15 sati, Torjanci, Dom kulture

Pozivaju se sve osobe starosti 65 i više godina te osobe s invaliditetom starije od 18 godina a koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta, koji imaju potrebu za uslugom potpore i podrške u svakodnevnom životu na području Općine Petlovac da se prijave na Javni poziv za iskaz interesa.

Prijavni obrazac i obrazac Izjave o zajedničkom kućanstvu možete preuzeti na linkovima ispod ili osobno u Općini Petlovac, Rade Končara 31 radnim danom od 8-10 sati  i u Udruženju "Baranja" Lug, Petefi Šandora 92, radnim danom od 9 - 14 sati.

Kontakt za više informacija telefonom na broj:031/322-602, 750-891 i/ili mail: baranja@inet.hr

 

1. Javni poziv za iskaz interesa ZAŽELI-Petlovac.pdf

2. Obrazac za iskaz interesa korisnika ZAŽELI-Petlovac.pdf

3. Izjava o članovima zajedničkog kućanstva ZAŽELI-Petlovac.pdf

4. Zahtjev za izdavanje porezne potvrde.pdf

5. Izjava o suglasnosti.pdf

                                                                                              Projektni tim

                                                                                       Udruženja „BARANJA„

 

Arhiva vijesti